Al·lèrgies i intoleràncies als menjadors escolars

A NDAVANT donem un valor fonamental a la salut dels nostres nens i ho fem amb un pla de control d’al·lergens i intoleràncies present en tots els nostres serveis.

 

El Pla de Control d’Al·lergens i Intoleràncies

als menjadors escolars de Ndavant

 

El pla de control contempla totes les etapes per les que passa un aliment, des de la recepció a la cuina escolar o a la cuina del nostre servei de càtering fins al consum final.

El nostre equip de nutricionistes elabora uns menús lliures 100% d’al·lergens, en funció de determinades marques i productes oferts per proveïdors homologats.

Controlem les etiquetes d’aquests productes i disposem de fitxes tècniques de cadascun d’ells. Demanem també als proveïdors una declaració d’al·lèrgens individualitzada per producte.

 

guants al·lèrgies

 

Addicionalment a aquesta barrera a la contaminació directa, vigilem el procés complet per erradicar riscos de contaminació creuada.
L’elaboració dels plats, per exemple, segueix un ordre establert, pas a pas. Els nostres protocols de seguretat són coneguts per tots i supervisats amb auditories internes i externes.
  • La higiene dels estris de cuina i superfícies és un dels aspectes que extremem.
  • Fixem una atenció especial als ingredients compostos (salses, postres…) o envasats.
  • Fem serveir olis nous per fregir i una paella apart.
  • Utilitzem una planxa especialment neta per aquests menús.
  • Fem servir guants de vinil o nitril per evitar la contaminació per làtex.
  • Quan elaborem els menús, comprovem que els ingredients són únicament els que figuren en aquests, segons han prescrit els nutricionistes.
  • Un cop elaborats els plats, els mantenim protegits i identificats en tot moment.
  • Si els posem a taula calents, els protegim adequadament per evitar la contaminació per vapors.



 

Algunes de les al·lèrgies i intoleràncies que vigilem, en funció de la fitxa personalitzada de cada nen, són:
  • Al·lèrgia a la proteïna de llet de vaca
  • Al·lèrgia als fruits secs
  • Al·lèrgia als cereals
  • Al·lèrgia a proteïnes d’ou
  • Al·lèrgia a llegums
  • Al·lèrgia a fruites i verdures
  • Al·lèrgia al peix
  • Al·lèrgia a l’anisakis
  • Al·lèrgia al marisc
  • Reaccions adverses a determinats additius
  • Intolerància al gluten
  • Intolerància a la lactosa
  • Intolerància a la sacarosa
  • Intolerància a la fructosa

 

Ens avalen

naos

guia-alimentacion-saludable

generalitat